marți, 14 septembrie 2010

Berea noastra cea de toate zilele...



Daca nu v-am spus inca ar fi cazul…berea este bautura mea preferata.Pur si simplu o ador.Ce whisky , ce vodka , ce rom , ce tequila…berea e baza pentru mine.Intotdeauna mi-a placut , tin minte ca si cand eram mic , desi tata imi dadea jumatate de pahar maxim imi placea , intotdeauna mi-a placut.

Pe langa ca este foarte buna s-a descoperit ca mai nou este si foarte sanatoasa..stiti zicala aia , un pahar de vin si un mar pe zi sanatate curata , acum se aplica si la bere , dar la 2 pahare.

Berea contine anumite componente ca antioxidantii care pot fi benefici pentru sanatate, la fel ca si alte elemente nutritive ca vitaminele care provin in urma procesului de transformare a orzului in malt (maltificare). In timpul procesului de fermentare vitaminele si mineralele care exista in cereale nu sunt distruse, ci se regasesc si in produsul finit, adica in bere. Ca vitamine putem enumera complexul B-urilor (B2, B6, B9, B12), biotin, niacin, acid pantotenic, iar ca minerale, magneziul si potasiul, mai importante.

Calitatile berii ar fi :

NE APARA INIMA

Un consum moderat de bere protejeaza impotriva problemelor cardiovasculare precum atacul de cord, ischemia cardiaca sau tahicardia, adica bataile anormale ale inimii. Se estimeaza ca un consum 3 pahare de bere poate reduce riscul de aparitie al bolilor de inima cu 24.7%.


SCADE COLESTEROLUL

Sintetizat in ficat, colesterolul are un rol important, protejand invelisul celulelor organismului, regland nivelul hormonilor suprarenali, ovarieni sau secretia sarurilor biliare. Exista doua tipuri de colesterol, bun (HDL), care reprezinta 45% din colesterolul total si rau (LDL), restul de 55%. Cu cat scade colesterolul bun, cu atat creste cel rau iar riscul aparitiei aterosclerozei este mai mare. Rezultatul este ca suntem mult mai expusi la producerea unui infarct sau accident cerebral. Cercetarile au aratat ca o bere pe zi (10 g alcool) poate creste nivelul colesterolului bun cu 4%. Alcoolul reduce de asemenea tendinta sangelui de a face cheaguri.



ALIMENT SANATOS

Berea este facuta din ingrediente sanatoase: malt, hamei, drojdie si apa. Toate aceste materiale au componente naturale care contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata. Berea poate face parte dintr-o dieta echilibrata, furnizand minerale si vitamine esentiale. Este bogata in potasiu si saraca in sodiu - echilibrul perfect pentru o presiune arteriala sanatoasa. Un litru de bere furnizeaza o medie de 20% din cantitatea zilnica de fibre recomandata si unele beri pot furniza pana la 60%. Consumul de bere nu te ingrasa, cu conditia sa aveti in rest o dieta echilibrata si sa fie consumata cu moderatie la masa.


INTARESTE OASELE

Un consum moderat de bauturi alcoolice (un pahar) are un efect benefic asupra oaselor, reducand riscul de aparitie a unei fracturi (osteoporoza), dar ne si protejeaza impotriva afectiunilor tiroidei cum este gusa si poate fi asociata cu un risc mai redus de dezvoltare a bolii Parkinson5.


NE FERESTE DE PIETRE LA RINICHI

Berea este o excelenta sursa de vitamine care sunt esentiale pentru viata. Intr-adevar procesul de maltificare creste valoarea nutritiva a cerealelor utilizate la obtinerea berii. In general berea este bogata in vitamina B, spre exemplu acid nicotinic si riboflavin. Este saraca in calciu si bogata in magneziu care protejeaza impotriva pietrelor la vezica biliara si la rinichi. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care consumul zilnic al unui pahar de bere a aratat ca reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi cu 40%.


Daca bautorii de bere nu ar mai consuma , s-ar inregistra o crestere a problemelor cardiovasculare, o scadere a duratei medii de viata cu aproximativ 2 ani si s-ar inregistra o inmultire a numarului de bolnavi cu depresii.

Deci , dragii mei , concluzia e beti , beti , beti :))

2 comentarii:

  1. vodka e mai buna :* :D adik bine... fiecare cu preferintele lui.. mie una imi place mai mult vodka:D

    RăspundețiȘtergere
  2. rusoaico :))

    prefer berea , dar din tarii vodka si romul le mai beau...nu pot sa suport whiskyul si trebuie sa ma adaptez cu ceva :))

    RăspundețiȘtergere